supernova logo

Idilični Egej

Jedno putovanje, a pregršt uspomena - vodimo vas na krstarenje o kom ćete rado i sa osmehom na licu pričati mesecima! Upoznajte Idilični Egej bogat istorijom, pejzažima kao sa razglednice, kulturom i autentičnom grčkom kuhinjom. Supernova travel i Celestyal kruzeri vas ove sezone 2024 vode do avanture u kojoj uživaju sva vaša čula!

Otkrijte priče, svakodnevni život i običaje lokalnog stanovništva, osetite miris mora, sunce na vašoj koži, zadivite se pred lepotom grandioznih plaža i prepustite se tradicionalnim ukusima!

 

Plovidbom kroz vaš odmor

Egejsko more je dom nekih od najlepših ostrva na svetu, a nama je sva ta lepota praktično na dohvat ruke! Bilo da je u pitanju Santorini sa svojim jedinstvenim zalascima sunca, Mikonos sa autentičnim belim kućama ili Krit sa uzbudljivim istorijskim nasleđem, svaka destinacija koju zajedno posetimo nosi sa sobom jedan poseban doživljaj.

  • Dotaknimo Tursku: Nakon isplovljavanja iz luke Solun prva stanica ovog osmodnevnog putovanja je Kušadasi - nekada malo ribarsko mesto, a danas pompezna turistička destinacija i jedan od najatraktivnijih gradova na obali Egejskog mora poznat po prirodnim lepotama, odličnom noćnom provodu i još boljem šopingu u bazarima grada.

Lepota Kušadasija je i u njegovoj blizini antičkom gradu Efes od kog je udaljen svega 12 km, te je prvog dana našeg krstarenja idealno da se izdvoji vreme za vredan i upečatljiv izlet do jednog od najznačajnijih arhalaeoloških lokaliteta i najpoznatijih drevnih gradova na svetu.

Ovaj muzej na otvorenom je osnovan od strane Grka, ubrzo ga osvaja Aleksandar Makedonski, a potom kroz istoriju i Rimljani, za vreme čije vladavine grad dostiže svoj najveći vrhunac. U ovom najbolje očuvanom antičkom gradu Mediterana, nalazi se jedno od sedam svetskih čuda, Artemidin hram, koji je podignut 550. godine pre nove ere. Pored Artemidinog hrama tu su i Celzijusova biblioteka, veliki amfiteatar, ulica Kuretes, muzej Efesa, Brdo Ajasoluk, kuća Device Marije, Selčuk, Marijina crkva...

  • Upoznajte ponosne Krićane: Narednog dana krstarenja pristižemo do luke Heraklion i glavnog grada ostrva Krit. Odlazak na najveće grčko ostrvo će Vam dočarati Grčku iz jednog potpuno novog ugla. Poseta ovom ostrvu je prilika da upoznate makar delić kristske istorije i folklornog nasleđa koje se brižno čuva i prenosi s generacije na generaciju. Obilaskom palata, arheoloških nalazišta i ostataka tvrđava stvorićete sliku o razvoju i uticaju Minojske civilizacije, a nakon degustiranja lokalnih kritskih vina, maslinovog ulja i meda biće vam jasno zašto su krićani posebno ponosni na svoje ostrvo koje sebično čuvaju od drugih.
  • Otkrijte romantiku u vama: Kultna bela sela na liticama sa safirnim kupolama i šarenim ukrasnim cvećem - sinonim za originalni Santorini! Zajedno sa zalaskom sunca na kraju jednog posebnog dana razumećete zašto baš Santorini nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Mnogi putnici su jednoglasni u tome da je upavo Santorini najlepše grčko ostrvo. Iskoristite priliku da narednog leta i vi kročite na njegovo tlo, pa podelite sa nama da li je i za vas Santorini nešto najlepše što ste videli do sad. Ono što nije upitno jeste da je neminovno jedno od najslikovitijih mesta koje posećuju putnici iz svih krajeva sveta i ostrvo gde nastaju neke od najboljih fotografija sa vašeg putovanja.

Santorini je mesto koje je vekovima unazad inspiracija mnogim umetnicima. Ovo je mesto koje asocira na ljubav i venčanja i kutak za sve romantične duše.

  • Mikonos - više od zabave: Legendarni Mikonos je poznat po svom uzbudljivom noćnom životu, ali je zapravo mnogo više od toga. Upravo na ovom ostrvu se nalaze neke od najboljih plaža čitave Grčke, brojna živopisna sela, najbolji restorani u čitavoj zemlji.

Osetite sjaj kiklada okruženi autentičnim belim mediteranskim kućama sa drvenim plavim vratima, izgubite se u uskim lavirint ulicama, prošetajte do čuvenih vetrenjača i spoznajte boemsku atmosferu ovog ostrva.

  • Šta krije sam jug Kiklada? Skriva jedno malo simpatično ostrvo sve popularnije na turističkoj mapi Grčke! U južnim vodama Egejskog mora smešteno je ostrvo Milos koje je gotovo nezaobilazna tačka svih naših krstarenja Istočnim Mediteranom.

Ovo vulkansko ostrvo je formiralo živopisni stenoviti pejzaž i obalu sa više od 40 egzotičnih plaža. Skočite, zaronite i otkrijte zašto je Milos nešto potpuno drugačije od svega ostalog u Grčkoj.

  • Simbol stare civilizacije: Atina je sinonim za umetnost i kulturu i pravi raj za zaljubljenike u istoriju. Ovo je grad koji ima jednu od najdužih listi atrakcija koje vredi posetiti kao što su Zevsov hram, Propileji, Olimpijska baklja, Dionisovo pozorište, trg Sintagma, Monastiraki, a nadasve neizostavni Akropolj sa Partenonom koji je pod zaštitom UNESCO-a.
  • Kulturno blago Grčke: Vaša avantura se neće završiti odmah po silasku sa Celestyal kruzera, jer uplovljavanjem u luku grada Soluna nastavljamo otkrivanje ovog mesta dragocenog za čitav naš region. Mnogi kažu da se baš ovde osećaju kao da su već kod kuće. Bilo da ste među njima ili ne neminovno je da će vas Solun zaintrigirati svojom raznovrsnošću, bogatom istorijom i kulturom.

Brod kao najluksuzniji hotel

Uz Celestyal kruzere svaki dan započnite sa pogledom na neku novu destinaciju. Ukrcajmo se, započnimo naše putovanje i uživajmo u ovoj krucijalnoj različitosti u odnosu na sva vaša tradicionalna putovanja do sad. Udobne kabine, vrhunska usluga, bogata gastronomska ponuda i zabavni programi na palubi garantuju da će vaš odmor biti nešto posebno, moderno, opuštajuće i zabavno.

Još važnih razloga za krstarenje Egejskim morem

Čitajući sve do sad verujemo da ste makar maštajući odlutali do sunčane mediteranske obale Grčke! Veoma lako maštu pretvorite u stvarnost, odlaskom na supernovatravel.rs, jer vas naši polasci spremno čekaju od marta do oktobra i to već od 599€! Specijalna cena koja mami osmeh na lice važi za rezervacije do 29. februara! Požurite i rezervišite vaše mesto za putovanje na kom nastaju najlepše uspomene!