supernova logo

Rajsko ostrvo Egipat - parče raja nadomak Hurgade

 

Rajsko ostrvo je jedno od onih mesta na kojima poželite da se nađete kada vam dosade gradska gužva, posao i svakodnevna rutina koja ume da bude naporna. Upravo zato mnogi turisti biraju odmor u Hurgadi, najpoznatijem egipatskom letovalištu, jer se nadomak nje nalazi ovo čuveno ostrvo koje se posećuje uglavnom u formi izleta.

U nastavku vas vodimo kroz Rajsko ostrvo i sve njegove lepote, a ukoliko ste ljubitelj sitnog svilenkastog peska, prelepih koralnih grebena i egzotičnih pejzaža, verujemo da će se Rajsko ostrvo Egipat i sama Hurgada uskoro naći na vašoj “to go” listi.

 

Rajsko ostrvo - egzotičan doživljaj nadomak Hurgade

Rajsko ostrvo je oličenje netaknutog bogatstva Crvenog mora, a ono što ćete tamo videti, verovatno ćete pamtiti celog života. Prelepa peščana prostranstva pružaju najsvilenkastiji osećaj pod bosim stopalima, a prostranstvo plaže i pogled na pučinu stvaraju osećaj mira i spokoja kakvom verovatno i težite na svom odmoru.

Crveno more je ono što oduševljava turiste budući da je voda gotovo prozirna, pa je jasno da se radi o jednoj od najčistijih obala na svetu. Svetlo plava boja mora prema pučini poprima nešto jaču, tirkizniju nijansu, gde se vizuelno spaja sa nebom koje iznad ovog ostrva obično nema nijednog oblačka.

Plažom preovladavaju suncobrani od suvog lišća palme, koje se idealno uklapa u sliku ostrva i zlatno-žutog peska. Čitav prizor je potpuno prirodan i pošteđen klasičnih komercijalnih sadržaja, buke i gužve, pa nema sumnje da će vreme na ovom ostrvu biti kvalitetno provedeno.

 

Izlet na Rajsko ostrvo - jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti

Izlet na Rajsko ostrvo je obično preporuka svima koji letuju u Hurgadi, pa nikako ne bi trebalo da propustite ovu jednodnevnu avanturu koja počinje na brodu. Od Hurgade do ostrva se brodom stiže za manje od sat vremena, a onda sledi celodnevno uživanje u svim rajskim lepotama ovog mesta.

Izlet je prilagođen različitim preferencijama turista, pa ćete pronaći svoj idealan užitak bilo da želite odmor, ili malo avanture pod vodom. Osim na Rajskom ostrvu, uživaćete i u plovidbi do njega - na palubi uz hladno osveženje i veličanstven pogled koji će obeležiti vaše fotografije sa ovog putovanja.

Uvek se možete odlučiti za sunčanje i uživanje na laganim talasima Crvenog mora, a oni koji žele nešto aktivnije proveden dan, imaju priliku da se oprobaju u najpopularnijoj vrsti ronjenja, snorkeling-u.

 

Snorkeling - magični podvodni svet Crvenog mora

U okviru izleta na Rajsko ostrvo Hurgada, odnosno organizatori putovanja i izleta obavezno preporučuju mogućnost snorkeling-a. To znači da ćete imati mogućnost da upoznate više od prelepih plaža ostrva, a neki tvrde da se najlepše od ovog ostrva krije upravo u dubinama mora koje ga okružuje.

Snorkeling je osnovna i najzastupljenija tehnika ronjenja koju je vrlo lako savladati. Podrazumeva ronjenje na dah, uz korišćenje maske, peraja, creva za vazduh i prsluka za plutanje (opciono). Kod ovakve vrste ronjenja ronioci ne potapaju celo telo - zapravo se pliva na površini sa zaronjenom glavom, što je sasvim dovoljno da vidite prelepe podvodne prizore.

Koralna ostrva su idealna za ovu akciju, pa ćete već na nekom od njih navući svoju opremu i upustiti se u istraživanje podvodnih stanovnika. Sedefaste školje, morska stvorenja raznih boja, veličina i oblika i podvodna flora će vas oduševiti, a ronjenje je potpuno bezbedno i neverovatno zabavno, naročito ukoliko sa sobom nosite podvodnu kameru.

I za kraj je ostalo samo da vas informišemo o stvarima koje su vam neophodne prilikom pohoda na Rajsko ostrvo. To su u prvom redu marama ili šešir koji će vas štititi od jakog sunca, zatim krema za sunčanje, peškir za plažu i mnogo vode. Za više detalja o letovanjima u Hurgadi pogledajte najbolje ponude za predstojeće mesece, i obezbedite na vreme svoj idealan odmor.