supernova logo

Skijalište Katschberg - skriveni dragulj Austrije

 

Katschberg (ili Kačberg), kao što smo u naslovu već rekli, odistinski predstavlja skriveni dragulj Austrije - skijalište koje nije preveliko, a opet se ubraja među elitna evropska skijališta. Ovo skijalište koje se nalazi između pokrajina Koruška i Salzburg, u regiji Lungau, svake godine privlači sve veći broj skijaša, a verujte nam, za to itekako ima razloga.

Ako želite da saznate u čemu leži čar Katschberga i šta to čini ovo skijalište posebnim i za decu i za odrasle, ili ste generalno zagrejani ste za zimovanje u Austriji, pročitajte nastavak teksta i dodatno se informišite o ovom skijalištu.

 

Kosmopolitska idila u Alpima

Kada kažemo skriveni dragulj, zaista ne preterujemo, jer Katschberg zaista predstavlja mesto koje ne mora nužno da vas privuče zbog mogućnosti skijanja, već i samo zbog činjenica što zimovanje u ovom malom odmaralištu vam pruža priliku upravo za to - da se odmorite.

Ako rešite da se prošetate glavnom ulicom gradića Katschberg, u jednom momentu ćete preći granicu između provincija Karintije i Salzburgerlenda, koja prolazi tačno kroz centar ovog odmarališta, a dodatno će vas iznenaditi atmosfera koja je po svemu kosmopolitska.

Ovo odmaralište se može pohvaliti lojalnom klijentelom koja se vraća iz godine u godinu, od koje su Nemci verovatno najbrojniji, ali veliki broj posetilaca dolazi iz Italije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, a veliki broj naših turista je imao priliku da oseti čari ovog skijališta, pa se i njihov broj gradacijski uvećava.

Ski centar zvanično pripada provinciji Korintiji, što znači da se nalazi jako blizu glavnom vencu Alpa, na visini od 1640 metara. Upravo ova činjenica kada je u pitanju vreme Katschberg se može pohvaliti dugom zimskom sezonom i odličnom snežnom pokrivenošću, koja automatski garantuje i stabilnu ski sezonu. Naravno, pored toga, kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, postoje i mašine koje prave veštački sneg, kako bi snežni pokrivač bio što kvalitetniji, u slučaju mokrog snega.

 

Katschberg skijanje - iskustvo koje se pamti

Kada je u pitanju skijanje Katschberg predstavlja, kao što smo već i rekli, iznenađujuće mali ski centar, bar kada se uporedi sa drugim skijalištima ovog tipa. Sa ukupno 16 ski liftova i žičarom koja povezuje sve ski staze na dobro usklađen način, što uvek rezultira pozitivnim iskustvom skijaša koji posete ovaj ski centar, jer im olakšava menjanje staza.Katschberg se može pohvaliti sa ukupno 66 kilometara odlično uređenih staza i spusteva, a ovaj ski centar predstavlja posebnu atrakciju za porodice sa decom, jer su pojedine staze uređene na način najpogodniji za decu, široke, bez prevelikih nagiba, savršene za male početnike u skijanju.

Jedna posebna novina po kojoj se Katschberg izdvaja je postojanje posebnog bio ski lifta, napravljenog na način koji ne škodi životnoj sredini na b, i pritom ne troši električnu energiju kako bi radio, već isključivo koristi sirovu snagu konja.

Konji su na neki način zaštitini znak ovog skijališta, a možete ih iznajmiti za jahanje na posebnim stazama, iskustvo koje definitvno predstavlja deo neponovljivog šarma Katschberga. Tako da, ako ne želite samo da se prepustite samo skijanju, možete upisati školu jahanja dok ste tamo, bili napolju ili unutra.

Kada su u pitanju porodice, ovo skijalište takođe nudi 2 staze predviđene isključivo za ski škole i za početnike, čije korišćenje se uopšte ne naplaćuje, što je odličan potez da privuče i ohrabri početnike u skijanju, kao i da im omogući da zaista zavole ovaj sport. Generalno glavna privlačnost ovog skijališta definitivno leži u tome što je toliko prilagođen i okrenut porodicama i početnicima u skijanju, pa i ne čudi što je većina gostiju upravo jesu porodice sa malom decom.

Naravno, osim skijanja, tu su i ostale karakteristike pravih malih i udobnih odmarališta - mnoštvo restorana koji na meniju imaju sve moguće alpske gastronomske specijalitete, brojni sadržaji usmreni na najmlađe goste. Postoje posebni kursevi i igrice predviđeni za najmlađe, a tu je i obavezno prisustvo vaspitača i intsruktora koji su tu da udovolje svakoj želji mališana, ali i da ih nauče nečemu novom, i naravno, da brinu o njihovoj bezbednosti dok roditelji uživaju u ski spustevima.

 

Smeštaj u Katschbergu - za svakoga ponešto

Kada je u pitanju Katschberg hotel predstavlja standardni deo ponude smeštaja, i onu vrstu za koju se gosti najviše i odlučuju - pre svega zbog udobnosti, većeg kapaciteta i želje da se tokom zimovanja zaista odmore, ne brinući o bilo čemu sem o uživanju i dobrom provodu na stazi.

Ako vas je Katschberg privukao svojim kvalitetima, i ako želite da lično uživate u šarmu ovog malog austrijskog skijališt, pogledajte naš aranžman za skijanje Austrija Katschberg, i rezervište svoje mesto u nekom od hotela ili aparthotela iz ponude, a mi vam obećavamo da se nećete razočarati!