supernova logo

Zašto je Kosta Brava odličan izbor za letovanje?

 

Kosta Brava letovanje će pretvoriti u sasvim posebno iskustvo, a mnogo je razloga zbog kojih je baš ova destinacija ta za koju treba da se opredelite ovog leta. Kada je u pitanju Španija letovanje na njenim obalama sve je popularnije i kod naših turista, a upravo Kosta Brava jedna je od njenih najposećenijih destinacija.

Na severozapadnom uglu Mediterana nalazi se osunčana Kosta Brava, divlja obala dužine od oko 200 kilometara. Zlatne plaže, kristalno čista voda i poseban šarm kojim ova obala odiše njeni su glavni aduti. Tako Kosta Brava letovanje uvek učini autentičnim i lepim, a u nastavku teksta saznaćete mnogobrojne razloge zbog kojih preporučujemo da se odlučite za letovanje u Španiji i njenoj veličanstvenoj Kosta Bravi.

 

Kosta Brava i njena fascinantna obala

Ono što najviše preporučuje Kosta Bravu za letovanje svakako je njena grandiozna, divlja i duga obala. U bukvalnom prevodu Kosta Brava znači upravo to - divlja obala. Kosta Brava može se pohvaliti izlazom na jedno od najčistijih i najplavljih mora na svetu, pa je kupanje u njenim vodama zaista nezaboravno iskustvo.
Plaže u Kosta Bravi čine je savršenom destinacijom za nezaboravno letovanje

Nema puno mesta na planeti čije se plaže mogu takmičiti sa lepotom Kosta Brave i njenih širokih, peščanih plaža. Divlja obala poznata je po velikom spektru plaža koje nudi turistima, a istraživajući, naići ćete na popularne i urbanizovane, ali i one usamljene plaže s netaknutom prirodom.

Ljoret de Mar je jedno od najpopularnijih letovališta Kosta Brave, a njegova plaža je peščana i zlatna. Sem Ljoret de Mara, ne propustite da posetite s’Agaró - jednu od najlepših plaža Evrope, smeštenu upravo na fascinantnoj obali Kosta Brave.

Obavezno posetite i Tossa de Mar - dovoljno je da pogledate slike ove plaže i biće vam jasno zašto je morate obići. Istražite i druge predele obale Kosta Brave - svakodnevno će vas iznenađivati svojim prelepim pejzažima.

 

Bogato arheološko nasleđe Kosta Brave

Arheološka nalazišta u Kosta Bravi definitivno predstavljaju jedan od njenih glavnih atributa. Kao mediteranska oblast povoljnog geografskog položaja, ne čudi što je Kosta Brava, od najranijeg perioda, bila predmet osvajanja mnogih naroda.

Tako su na njoj ostali i tragovi i bogata je arheološkim nasleđem iz perioda antičke Grčke, Rimskog carstva i mnogih naroda koji su usledili. Istaživajući Kosta Bravu naići ćete na arheološka nalazišta koja datiraju iz perioda od pre čak 2,500 godina.

Letovanje u Kosta Bravi iskoristite da obiđete šarmantne srednjevekovne gradiće

Kosta Brava puna je srednjevekovnih gradića od kojih se ne zna koji je šarmantniji. Njihovim obilaskom i sami ćete se uveriti u to, a na vas će sigurno ostaviti upečatljive utiske. Obiđite srednjevekovni kvart u Đironi (ovde se snimala i popularna serija Igre prestola), popnite se na zamak u Tosa de Maru, prošetajte se Cap de Creusom i hodajte tihim alejama u Palsu.

 

Kosta Brava letovanje i nezaboravan gastronomski užitak

Kao dom nekih od najboljih kuvara na svetu, Kosta Brava ima jednu od najboljih kuhinja u Evropi, a uglavnom je nudi po mnogo manjim cenama nego što su one u velikim, evropskim gradovima.

Od beach-barova do restorana sa Mišelinovim zvezdivama - Kosta Brava nudi gastronomske užitke za pamćenje. Na kuhinju ove regije uticali su mnogi narodi koji su je osvajali, a jela se uglavnom baziraju na plodovima mora - tipično mediteranski.

Ne propustite da probate Catalan - bruskete na španski način, ali i druga jela, kao što je čuveni crni rižoto i plodovi mora u španskom vinu. U Kosta Bravi nailazićete na jela u čijem je sastavu paradajz spremljen na 1000 načina - probajte ih, paradajz je omiljeno povrće ove regije!

 

Kosta Brava je odličan izbor za porodice, ali i za mlade

Turizam Kosta Brave vrlo je razvijen, pa su mnogobrojni hoteli smešteni širom ove regije. Tako u Kosta Bravi postoje mesta koja mladi obožavaju, a nude odlične mogućnosti kada je reč o noćnom životu, vodenim sportovima i zanimljivim aktivnostima.

S druge strane, Kosta Brava ima i mirna mesta, savršena za porodice, kao i za sve one koji se na letovanje u Španiji upućuju kako bi se, pre svega - odmorili! Tako ova španska obala uspeva da odgovori na svačije zahteve i želje.

 

Kosta Brava dovoljno upečatljiva za Game of Thrones

O lepoti srednjevekovnih znamenitosti Kosta Brave i njenim grandioznim utvrđenima, dovoljno govori činjenica da se više scena popularne serije Game of Thrones snimalo upravo ovde.

Obiđite Đironu - vrlo netipičan grad koji odiše posebnim srednjevekovnim šarmom, ali i ostale delove veličanstvene Kosta Brave. Ukoliko ste fan ove serije, možete pronaći i ture “Igre prestola”, pa obići sva mesta na kojima se snimala ova serija, a usput i upoznati najlepše od Kosta Brave.

Umetnost i tipična kulturna scena takođe odlikuju Kosta Bravu - ona je bila domovina i čuvenog Salvadora Dalija, pa ćete tu moći i da obiđete njegov muzej, ali i druge, zanimljive muzeje.

Nema sumnje da Kosta Brava predstavlja destinaciju koja odgovara na svačije preferencije i letnje želje, pa je odličan izbor za letovanje! Supernova Travel u svojoj ponudi ima veliki izbor hotela i aranžmana za letovanje u veličanstvenoj Kosta Bravi, odnosno njenim letovalištima. Pronađite i rezervišite aranžman za letovanje Kosta Brava 2019. godine na vreme! Srećan put!