supernova logo

Zašto je skijalište Livigno pravi raj za skijaše

 

Najbolja skijališta u Italiji svakako se ubrajaju i među najbolje ski centre na svetu. Iako je Italija poznata kao mediteranska zemlja puna prelepih morskih obala, plaža i panorama, te je omiljena letnja destinacija mnogim turistima - ovoj evropskoj zemlji ne manjka ni odličnih ski centara, a Italija skijanje definitivno pretvara u sasvim poseban užitak.

Skijalište Livigno (Livinjo) definitivno predstavlja jedan od najboljih ski centara u Italiji i odličan je izbor za skijanje 2019. godine. Saznajte u nastavku teksta zašto je Livigno pravi raj za skijaše, te se možda baš vi odlučite za vrlo popularni aranžman Skijanje Livigno Italija.

 

Skijalište Livigno - osnovne informacije

Livigno se nalazi na severnom delu Italije - u Lombardiji, a zapravo predstavlja deo italijanske granice sa Švajcarskom. Ako ste živeli u ubeđenju da duty-free zona postoji samo na aerodromima - grešite - skijalište Livigno takođe, zbog svog geografskog položaja, potpada pod duty-free zonu, što znači da ovo skijalište oslobođeno poreskih dadžbina.

Livigno skijanje pretvara u sasvim poseban užitak, a smešten je na izduženoj kotlini italijanskih Alpa, na visini od 1800 metara n.v. Međutim, ski staze Livigna prostiru se i do visine od 2800 m, a do njih, kao i do svih, vodi odlično razrađen sistem žičara koji krasi Livigno. Ski centar Livigno je udaljen je od St. Moritza 66 km a od Bormia 50 km, dok je udaljenost ovih mesta od Beograda oko 1020 km.

 

Ski staze Livigno prilagođene su svim skijaškim nivoima

Livingo se svrstava u jedno od najbolje opremljenih ski centara u Italiji, te skijanje Italija zaista čini odličnim i nezaboravnim uz pomoć Livigna, ali i drugih popularnih italijanskih skijališta. Kada govorimo o kvalitetu ski centra, pre svega mislimo na sve što skijašima određeno skijalište nudi: kvalitet, broj i raznolikost ski staza, kao i žičara i lakoće transporta.

Ako ste u potrazi za skijalištem koje se zaista može pohvaliti svime ovim - skijanje Livigno 2019 godine je definitivno nešto za šta treba da se odlučite! Ski staze na Livignu prostiru se na preko 110 km, a ovaj ski centar može se pohvaliti i raznolikošću ski staza - ima 29 plavih i čak 37 crvenih staza, ali i ostalih. Ovaj podatak dovoljno govori o tome da je Livigno definitivno odličan izbor za sve skijaške nivoe - kako početnike, tako i profesionalne skijaše, te predstavlja savršen izbor za zimovanje i skijanje 2019. godine za porodice, društva, parove, ali i istrenirane skijaše.

Takođe, Livigno poseduje preko 30 ski liftova, odnosno žičara, te su skijaške staze na njemu izuzetno dobro povezane, što njihovo “osvajanje” čini brzim i lakim za skijaše. Mini busevi takođe odlično povezuju ceo Livigno, pa skijaši lako mogu da se kreću širom celog Livigna i vrlo lako i brzo obiđu veliki deo ski centra tokom samo jednog dana.

 

Livigno - više od skijališta

Na Livigno se, pre svega, ide zbog skijališta i sjajnog skijaškog iskustva, međutim, Livigno definitivno nudi više od ovoga - zanimljivi događaji, ali i aktivnosti deo su svakodnevice na ovom italijanskom skijalištu.

 

Snowparkove u Livignu snowboarderi posebno vole

Mottolino je naziv jednog dela skijališta u Livignu, a na njemu se nalazi istoimeni snowpark “Mottolino” koji snowboarderi posebno vole da posećuju. Više od 15 godina Mottolino Snow Park je nagrađivan kao najbolji snow park u Italiji i jedan od tri najbolja u Evropi. Dug je 800 metara, a svake godine ga posećuju najbolji freestyle skijaši i snowboarderi, kako za vežbu, tako i za trening, ali i razna fotografisanja koja u Mottolino snow parku zaista izgledaju fascinantno.

Sem Mottolina, na Livignu se nalaze i drugi, zanimljivi snowparkovi, a postoji i ponuda noćnog skijanja, što Livigno itekako izdvaja u odnosu na slične skijaške centre.

 

Ogroman izbor prodavnica posebno izdvaja ovo skijalište

Skijalište Livigno se posebno izdvaja po ogromnim izborima prodavnica koje ima u ponudi. S obzirom da predstavlja duty-free zonu, ovo i ne čudi. Naime, na svakom koraku Livigna videćete parfimerije, prodavnice alkohola i drugih luksuznih, ali i manje luksuznih prozvoda koje ovde možete kupiti po nižim cenama nego što je to slučaj u zonama koje nisu oslobođene poreske obaveze.

 

Smeštaj Livigno

Livigno se takođe odlikuje i velikim izborom smeštaja, pa će svako moći ovo Italija skijanje izborom smeštaja napraviti mestom i skijaškim iskustvom po svojoj meri! Od apartmana u drvenim kućicama, pa do luksuznih hotela sa SPA pogodnostima - skijalište Livigno se zaista može pohvaliti raznolikošću smeštajnih jedinica.

Livigno inače karakteriše i vrlo lep pejzaž - drvene kućice koje krase Livigno, uz belinu snega, kao i lepo uređene i održavane ski staze i parkove zaista deluju vrlo čarobno i bajkovito.

 

Barovi i restorani deo su svakodnevice u Livignu

Mladi Livigno obožavaju, pre svega zbog zanimljivih snow parkova, koji privlači veliki broj snowboardera. Zbog toga, Livignu ne manjka ni noćnog provoda i odličnih barova u kojima su i stariji više nego dobrodošli.

Restorane u Livignu karakteriše vrhunska, italijanska kuhinja, kao i neverovatno ukusni proizvodi karakteristični za alpsko područje, pa će i gurmani uživati u ovom italijanskom skijalištu, kao i svi ljubitelji odlične kuhinje.

Ne sumnjamo da vas je nakon ovog kratkog vodiča kroz ski centar Livigno ovo mesto itekako zainteresovalo, pa možda odlučite da upravo skijanje Livigno 2019. godine bude vaš izbor. Skijaška sezona uveliko je počela, a sve što vi treba da uradite kako biste iskoristili ovu sezonu na najbolji mogući, skijaški, način jeste da odaberete neko od ski centara koje se nalaze u našoj ponudi, među kojima su i najbolja italijanska skijališta, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.