supernova logo

★★★
29 Olimpijska, 71420 Jahorina, Bosna i Hercegovina
150
sopstveni
polupansion
restoran, internet
tv, internet

Opis

Zimovanje i skijanje na Jahorini je pravi ugođaj uz pažljivo odabran smeštaj. Izaberite hotel Bistrica i uživajte u skijanju i odmoru na olimpijskoj planini. Proverite dostupnost soba i apartmana i rezervišite svoj odmor što pre.

Lokacija: Hotel Bistrica je idealno lociran, na vidikovcu i nadmorskoj visini od 1.620 m. Od prve ski staze udaljen je svega 150 m. Izmedju jahorinskih vrhova i živopisne doline reke Prače. Hotel Bistrica je izgradjena 1984. godina i kategorisana je sa tri zvezdice. Udaljen je 12 km od Pala, a 28 km od Sarajeva sa kojima je povezan dobrim novoizgradenim i rekonstruisanim saobracajnicama. Hotel je idealno mjesto za organizaciju razlicitih vrsta skupova, seminara, radionica, prezentacija, sportskih manifestacija, omladinskih susreta i dr.

Od nedavno vlasnik ovog hotelskog objekta je ZTC „Banja Vrućica“ a.d. koji ima dugu tradiciju u oblasti turizma, kompanija koja poseduje veliko iskustvo u radu sa gostima i turiznu.

 

Sadržaji hotela:

- restoran sa specijalitetima nacionalne i internacionalne kuhinje
- aperitiv bar
- više sala različite namjene kapaciteta od 50 do 300 mjesta
- u sportsko rekreativnom dijelu zatvoreni bazen (16m x 8m)
- 2 finske saune
- salu za stolni tenis i bilijar;

U neposrednoj blizini hotela nalaze se i sportski tereni za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, kao i teretana na otvorenom.

Internet se može besplatno koristiti u zajedničkim prostorijama i sobama hotela

Bogata gastro ponuda: Jelovnik predstavlja odabranu kombinaciju jela iz nacionalne i regionalne kuhinje. Gastronomski užitak uz specijalitete sa roštilja i sača, upotpunjen je bogatim izborom salata, poslastica, sireva, kao i bogatom ponudom lokalnih pića, vina i dr. Gastro tematske večeri i posluženja jahorinske večere kao i roštiljijada predstavljaju užitak i za najveće gurmane.
U hotelu možete iznajmiti SKI opremu, kao i odložiti istu u skijašnicu u sklopu SKI rentala.

 

Istorijat hotela:
Na mestu današnjeg hotela „Bistrica“ 1960. godine izgrađena je „Vila Bistrica“, poznatija kao „Vila Izvršnog vijeća Bosne i Hercegovine“. Prvobitno, vila je bila izgrađena od kamena sa 44 ležaja u dvokrevetnim sobama i 4 apartmana. Vila je bila poznata po svom disko klubu o kome se i danas prepričavaju dogodovštine. Izgorela je 1974. godine a 10 godina kasnije, za potrebe XIV Zimskih olimpijskih igara izgrađen je moderan hotel „Bistrica“ kategorisan sa 4 zvezdice. Hotel je dobio ime po istoimenoj reci Bistrici čije je izvorište u podnožju planine Jahorine.

Više o mestu: Jahorina

Organizator putovanja poseduje licencu kategorije A - OTP br. 196/2021.