supernova logo

★★★

Hotel Mlavske Terme

Ždrelo, 12309 Ždrelo, Srbija
sopstveni
Hotel Mlavske Terme

Opis

Banja Ždrelo u Istočnoj Srbiji u podnožju Homoljskih planina, u dolini reke Mlave, nalazi se 10 km južno od Petrovca na Mlavi. Od Beograda je udaljena oko 120 km.

Terme Ždrelo je jedinstveni akva park u Srbiji, radi preko cele godine, a temperatura vode je od 30 do 40 stepeni. Terme Ždrelo raspolažu sa 9 bazena – 4 zatvorena (2 za odrasle i 2 bebi bazena) i 5 otvorenih bazena – kao i sa jednim bazenom sa slanom vodom.

Termomineralna voda dolazi sa dubine od 180m, njena temperatura prelazi 80℃. Pošto prolazi kroz hladne slojeve zemlje, do površine postiže i zadržava konstantnu temepraturu od 40℃ kako u letnjem tako i u zimskom periodu.

Prema urađenim analizama voda se uspešno koristi za terapijske svrhe, kao dopunsko sredstvo pri lečenju reumatizma, posledica trauma i stanja posle preloma kostiju, hiruških intervencija na koštanom sistemu, lečenju kožnih bolesti, dok se ohlađena može piti i pomaže kod gastritisa.

Wellness centar Vas svojim izgledom vraća u doba Rima i Vizantije. Na prvom spratu objekta nalazi se savremeni wellness centar koji pored ručne masaže stručnih fizioterapeuta nudi još i saunu, parno kupatilo, slanu sobu.