logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5808

Letovanje > Turska > AntalyaAntalya

Antalija Turska 

Kada je u pitanju Antalija Turska u ovom regionu može da ponudi samo najbolje za svoje posetioce. Antaliju nazivaju turskom rivijerom, jer odlično ističe istorijsko nasleđe i prirodne lepote ove zemlje, uz vrlo atraktivnu ponudu za turiste u vidu luksuznih hotela, šoping centara, šetalita, restorana i prelepih plaža.

 Letovanje u Antaliji podrazmeva boravak u zapadnom delu mediteranske obale Turske, koja je u drevno doba pripadala kraljevstvu Pamfilija (“zemlja svih plemena”), pa je ovo područje na kome su se mnoge civilizacije smenjivale kroz istoriju.  


Antalija plaže i znamenitosti

Antalija je smeštena u istoimenom zalivu, iznad koga se uzdižu planine Turus prekrivene gustom borovom šumom. Odličan kontrast šumovitim predelima su plaže, koje mogu da ponude vrlo bogat sadržaj u vidu plažnih barova, mogućnosti za vodene sportove, zatim ležaljke, suncobrane i mnoge druge pogodnosti. Kada je u pitanju Antalija plaže su karakteristične zbog sitnog peska po kome je ova regija prpeoznatljiva, pa se vrlo često svrstava u red najlepših svetskih primorskih regija. 

Letovanje u Antaliji vam pruža mogućnost da obiđete oba dela grada Antalija. Jedan je savremen, sa širokim bulevarima, tržnim centrima i odličnim mogućnostima za noćni provod, dok je stari deo grada Kaleidži smešten oko stare luke, i predstavlja potpunu suprotnost modernoj Antaliji. Kaleidža ima mnogo uskih uličica, kaldrma, starih turskih kuća i zanatskih radnji koje su primer stare arhitekture, načina života i običaja u starom delu Antalije. 

Antalija hoteli

Kada je u pitanju Antalija hoteli su njen najsjajniji predstavnik. Naime, ova regija je poznata po vrlo kvalitetnoj onudi hotelskog smeštaja koja može da vam pruži sve što je potrebno za savršen odmor: wellness centre, bazene, odličnu kuhinju i vrhunsku uslugu osoblja. 

U najpoznatije plaže Antalije spada Lara, čiji su zaštitni znak upravo luksuzni hotelski kompleksi na samoj obali, koji nude bogatu dozu hedonizma za turiste koji odluče da ih posete. Sve o aranžmanima za Antaliju možete saznati u agenciji Supernova Travel