logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5808

Letovanje > Turska > Bodrum


 COSTA neoROMANTICA -  KRSTARENJA SUPERNOVA TRAVEL

Bodrum

Bodrum je najatraktivnija oblast južnog Egeja. Nalazi se na istoimenom poluostrvu, nasuprot grckom ostrvu Kos, a između jednako popularnih letovališta Marmarisa ili Kušadasija. Poluostrvo Bodrum ima prečnik od 60 km, i poznato je po specifičnoj arhitekturi poznatoj kao bodrumski stil.

Bodrumski stil karakterišu objekti isključivo u beloj boji, i na maskimalno dva sprata. Bodrum je danas jedno od najpopularnijih turskih letovalista i poznati jahting centar, destinacija koja odiše kulturom i istorijom, ali i odličnim noćnim provodom i prelepim plažama - razlozi da aranžman za Bodrum letovanje bude vaš izbor ove godine.

Bodrum znamenitosti - istorijska prestonica Turske

Kada je u pitanju Bodrum, Turska ovaj grad s pravom može proglasiti prestonicom kulture, budući da se mnogo sa podjiuma istorije odigralo upravo ovde. Antičko ime grada je Halikarnas, i potiče iz 11. veka p.n.e, i baš ovde ćete naći jedno od 7 svetskih čuda Starog sveta - Mauzolej u Halikarnasu

Jedna od nešto “modernijih” atrakcija koje definitivno ne biste trebalo da propustite za vreme posete Bodrumu je muzej podvodne arheologije i jedan od najlepših muzeja u Turskoj. Ako se uželite izleta van grada, čekaju vas čuveni antički lokalitet Efes, Pamukale, kao mini krstarenja do obližnjih grčkih ostrva poput Kosa i Rodosa

Bodrum plaže i noćni život

Isprepletan uskim ulicama koje vode nizbrdo do mora, Bodrum poseduje poseban turski šarm, sjajno balansirajući između egzotičnih bazara, pevanja muzeina i antičke istorije a tu su i sportovi na vodi, sunčanje i noćni život, što sve u velikom broju privlači strane turiste. 

Danas je Bodrum jedno od najposećenjih turistickih mesta u Turskoj. Poznat je po noćnom životu koji traje do jutarnjih sati, dok su gostima na raspolaganju brojni restorani, barovi, noćni klubovi, kao i prodavnice koje su otvorene celu noć.

Bodrum hoteli

Bodrum raspolaže vrhunskim hotelima, gde će imati sve što vam je potrebno. Svi hoteli koji spadaju u aranžamn Bodrum letovanje raspolažu vrhunskom uslugom i izvanrednom lokacijom, što će sve dodatno upotpuniti vaše letovanje u Bodrumu.