logo
BEOGRAD CENTAR - Majke Jevrosime 29, (011) 33 73 183
BEOGRAD STEPA - Generala Štefanika 39, (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Srednji kurs NBS: 117.5808

Letovanje > Turska > Alanja


Brod RIVER DISCOVERY II, Supernovatravel, leto 2017

Alanja

Aranžmani Alanja leto 2020

pozivaju Vas da provedete nezaboravno leto u Turskoj sa nama. Nekada bastion po čijem vlasništvu se prepoznavao pravi vlasnik Mediterana, Alanja je danas popularno letovalište na centralnoj obali Mediterana u Turskoj. Čuveno po prostranim plažama, toplim vodama, atraktivnim hotelima, a zbog prizora koji se zatiče kad Sunce zađe dobila je titulu „Vegas pored mora” i „Turska Majorka”. 

Ovo su korisne informacije o Alanji, te učinite da kada je u pitanju Alanja hoteli budu jedina slatka muka za letovanje u Turskoj.


Alanja letovanje - klima, odlike i informacije o letovalištu

Klima u Alanji je povoljna tokom većeg dela godina, temperature su prijatne, osim u jeku letnje sezone tokom jula, avgusta i septembra, kada temperature u proseku prelaze 33°C tokom dana, dok se noću retko spuštaju ispod 26°C. Ako vam vrućine ne prijaju, iskustva iz Alanje pokazuju da je najbolje vreme za posetu je od marta do juna, kao i od sredine oktobra do kraja godine. Letnja sezona u Alanji počinje od maja i traje do kraja oktobra, a u ovo vreme možete uživati u brojnim plažama. Vetar u Alanji je obično veoma lagan, a tokom jula će vas rashlađivati „najbrži” vetar u toku godine od čitavih 5,7 km/č.

Alanja je smeštena u istočnom delu turske obale, stotinak kilometara istočno od Alanje. Odlikuju je veoma izraženi kontrasti. Duge peščane plaže i hladne planinske reke, drevne ruševine iz rimskog doba i moderni hoteli, mesto gde se Orijent i Evropa susreću i prepliću. Utisci koje Alanja letovanje ostavlja su bogati i raznovrsni. Usađena je u velikom zalivu, u zagrljaju planine Taurus na severu i Sredozemnog mora na jugu, dok se na obodima nalaze dve peščane plaže. Kleopatrina plaža, koja se smatra jednom od najlepših plaža u Turskoj, se prostire od centra grada ka zapadu; dok se istokom grada proteže plaža Kejkubt.

Osnovana u 4 veku p.n.e, služila je kao pomorska baza Seldžuka, za čije doba je podignuta najveća najveća znamenitost Alanje - Crvena kula, biser turskog građevinarstva, po svojem jedinstvenom arhitektonskom rešenju.

Alanja leto u Turskoj nije potpuno bez cenkanja sa trgovcima, a brojne radnje rukotvorina, odeće, tepiha, kože i nakita će vas sačekati oko luke. Nemojte da se stidite, jer cenjkanje praktično predstavlja običaj u turskoj kulturi.

Neki Alanju zovu „Majorka turske obale“. Ako se sagledaju brojne diskoteke, veliki broj pabova i restorana, ova tvrdnja izgleda kao apsolutna istina.

Veliki broj spomenika od istorijskog značaja, 26 km duga peščana obala, prijatna atmosfera i izvanredan noćni život, su bez pogovora odrednice koje Alanju svrstavaju među jednu od turistički najatraktivnijih destinacija.

Alanja - hoteli za svačiji ukus

Kada je u pitanju Alanja hoteli su preferirani tip smeštaja, pa možete pogledati širok spektar ponude baš na našem sajtu. Većina hotela je izgrađeno na samoj obali ili u njenoj neposrednoj blizini.

Kada je u pitanju 2020 Alanja priprema širok spektar ponude hotela, a turistička agencija Supernova Travel izdvaja najbolje za Vaš užitak.