logo
Majke Jevrosime 29, 11000 Beograd - Tel: (011) 33 73 183
  • srpski
  • engleski
  • ruski
  • Prodajni kurs banke Intesa: 120.5146
  • Srednji kurs NBS: 118.1516

Letovanje > Crna Gora

Tu, na vratima Jadrana, upoznaćete jedan od najlepših zaliva sveta, najdublji kanjon Evrope, najveće jezero na Balkanu, očuvanu prašumu, četiri nacionalna parka, brojne rezervate i zaštićena područja - raj za ljubitelje prirode.


More je posebna priča. Od ušća Bojane, na jugoistoku, do Boke Kotorske na severozapadu nižu se i smenjuju peščane plaže, skrovite uvale, ostrva, gradići čija su jezgra nastala na grčkim, ilirskim i rimskim temeljima. More sa nepreglednim plazama, planine, kanjoni, netaknuta priroda, pomesani sa kulturno istorijskim nasledjem, udahnuli su Crnoj Gori sve sto je potrebno za nezaboravan odmor. More, jezera, kanjoni, planine daju mogućnost da svako pronađe najbolji način da se kvalitetno   odmori. U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere, ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru, i veceru uz ognjiste na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turisticku destinaciju koja ima dosta toga da pruzi.

 Burna istorija ove male drzave, ostavila je za sobom neprocenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima sirom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plazama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi, pomesani sa duhovima proslih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve sto je potrebno za jedan nezaboravan odmor.

Crna Gora je ekoloska drzava. Tom cinjenicom zauzima primarno mesto na turistickim mapama. Mnogobrojni  suncani dani u letnjim mesecima i velika kolicina snega u zimskom periodu, određuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski - letnji i zimski - rekreativni.

Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vracaju u vreme kada su nastajali. Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima daju mogućnost upoznavanja sa tradicijom i obicajima.

 U poslednje vreme, prateci svetske trendove, u Crnoj Gori razvijaju se ekstremni sportovi u kojima mogu uzivati i turisti.


Bokokotorski zaliv spada među najlepse zalive sveta. Sastoji se iz cetiri međusobno povezana moreuza. Sa svih strana, Bokokotorski zaliv, okruzuju strme i okomite stene koje se ogledaju u modro plavoj vodi Jadranskog mora. Bokokotorski zaliv krasi sedam ostrva: Sv. Marko, Mamula, Gospa od Skrpjela, Sv. Đorđe, Milosrda, Ostrvo cveca i Mala Gospa, koje je ujedno i najmanje ostrvo među njima. Na putu oko Bokokotorskog zaliva ređa se niz gradova, koji svojom osobenoscu mogu mnogo toga da ispricaju, među njima je i Kotor, grad svetske bastine World Cultural Heritage.

Ada Bojana je recno ostrvo nastalo vestackim putem. U XIX veku, u blizini dva manja ostrva, na mestu gde se sada nalazi Ada Bojana, nasukao se brod "Merito". Godinama se na olupinu ovog broda i obliznja dva ostrvceta talozio recni nanos i stvorio ovo predivno ostrvo. Ada Bojana ima oblik trougla. Sa jedne strane je zapljuskuje Jadransko more, a sa druge dve reka Bojana. Plaza okrenuta ka moru pescana je i duga oko tri kilometra i raj je za jedrenje. Na recnim obalama Ade Bojane postoje brojni riblji restorani koji na tradicionalan nacin hvataju ribu. 

Jedan od najlepsih darova koje je priroda podarila Crnoj Gori je poluostrvce Sveti Stefan. Predanje kaze da su Pastrovici, ovdasnje pleme, na ovom poluostrvu sagradili selo, otetim Turskim blagom, u XV vijeku. Danas je to atraktivan grad - hotel sa vilama i apartmanima iz kojih se pruzaju predivni pogledi na morsku pucinu. Na Svetom Stefanu se nalazi i bogato kulturno i istorijsko nasleđe koje su za sobom ostavili njegovi prvobitni stanovnici. Sa leve i desne strane pescane prevlake koja spaja ostrvo sa obalom nalaze se dve predivne plaze crvenkaste boje.Region Broj hotela
Bar Bar 1
Bečići Bečići 10
Budva Budva 17
Čanj Čanj 5
Dobre Vode Dobre Vode 1
Herceg Novi Herceg Novi 6
Igalo Igalo 3
Kamenari Kamenari 2
Kotor Kotor 2
Kumbor Kumbor 1
Miločer Miločer 1
Orahovac Orahovac 1
Petrovac Petrovac 6
Prčanj Prčanj 2
Pržno Pržno 2
Rafailovići Rafailovići 5
Sutomore Sutomore 3
Sveti Stefan Sveti Stefan 2
Tivat Tivat 5
Ulcinj Ulcinj 3
Đenovići Đenovići 1

Pretraga hotela

Prijavite se na newsletter